Internationalisering, Medarbetare, Samhällsaktör

En internationell flyktingdag som denna

Som rektor på Högskolan Väst blir jag stolt när jag läser nyheten om Olena Yehorova som finns på vår webb idag, den internationella flyktingdagen. Olena Yehorova deltog i ett lunchseminarium som vi arrangerade dagen efter att kriget i Ukraina startades av Putin, sedan flydde hon med sin dotter till Trollhättan och numera är hon anställd vid Högskolan Väst. Det visar att den internationella akademiska familjen fungerar och hur den till och med berikas på grund av avskyvärda illdåd.

Våra tankar går idag till alla som befinner sig på flykt och till alla deras anhöriga och vänner. Vi får både hoppas och arbeta för att de klarar sig och för att vi får en världsordning som värnar om fred och ett gott och hållbart liv för alla. Vi alla har ett ansvar i detta, både genom vår anställning inom akademin och personligen.

Olena Yehorova och hennes dotter Mariia på Högskolan Väst. 

Be the First to comment.