Arbetsintegrerat lärande, AIL, Forskning, Samverkan

Nu tar vi AIL till en högre nivå!

Glada miner efter avtalssignering! (fr. v. professor Alfred Ngowi, rektor Henk de Jager, jag, professor Lars Svensson)

Idag undertecknade vi två samarbetsavtal mellan Högskolan Väst och Central University of Technology (CUT) i Bloemfontein, Sydafrika. Tillsammans kommer våra lärosäten att utveckla arbetsintegrerat lärande (AIL) i både utbildning och forskning. Två doktorander från CUT kommer dessutom att börja vår unika forskarutbildning i AIL på Högskolan Väst.

Vår delegation har lärt sig oerhört mycket under de här dagarna. Vi har träffat forskare, studenter och arbetsgivare och inser hur långt CUT kommit vad gäller AIL. Upp till 7 500 studenter per år, vilket är 99,5 av alla studenter är arbetsplatsplacerade under sin studietid och får därmed möjlighet att varva teori med praktik.

Vi ser flera tänkbara samarbetsområden för våra lärosäten, till exempel inom additiv tillverkning och hälsovetenskap. Tillsammans tar vi nu AIL till en högre nivå!

Be the First to comment.