Medarbetare

Gubbkärringar

Jag uppskattar verkligen kollegor med humor. En kollega nära mitt kontor har den här bilden vid sin dörr. Kul!

Samtidigt tar vi jämställdhetsfrågor på allvar på Högskolan Väst. Ändå upplevs högskolans ledning domineras av gubbar, fick jag höra idag.

Hur ser det då ut i högskolans ledning? Tittar man på rektor och prorektor så visst, det är två män. Ser man sedan på rektor och högskoledirektör – så har vi en man och en kvinna på de två högsta chefsbefattningarna. Men högskolans ledning är mer än så – i vårt fall är det Högskolans ledningsgrupp (HLG) där vi för över ett år sedan bytte namn från Rektors ledningsråd (RLR) mycket medvetet till Högskolans ledningsgrupp (HLG). Den består av fem kvinnliga och sex manliga ledamöter: Bibbi, Hanna, Lena, Li, Åse, Gunnar, Jakob, Jan, Lars, Martin och Per.

Tittar man på de kollegiala ledningsfunktionerna på Högskolan Väst så har vi en kvinnlig ordförande i Forsknings- och utbildningsnämnden (FUN), Anette, och en manlig i Anställningsnämnden (AN), Åke. Och våra tre vitala forskningsmiljöer leds av Emma, Kicki och Per.

För mig är det en ganska ok fördelning mellan kvinnor och män, eller hur? Åtta kvinnor och åtta män! Eller så är vi helt enkelt 16 gubbkärringar – vem vet?

(Redaktionell ändring har skett den 29 april 2020)

Be the First to comment.