Arbetsintegrerat lärande, AIL, Medarbetare, Samhällsaktör

”Jag kommer att göra det som krävs”

”Högskolan Väst snabbutbildar just nu ett 150-tal sjuksköterskor och undersköterskor från NU-sjukvården i intensivvård. Detta för att snabbt kunna rycka in om det behövs.
– Även om det är skräckinjagande gör vi vad som krävs, säger en diabetessjuksköterska som lär sig hur en respirator fungerar.

Totalt består utbildningen av 2,5 timmes praktisk genomgång av livsuppehållande moment och en heldags föreläsning.

Utbildningen hålls på vårt Kliniska lärandecentrum (KLC) där vi kan erbjuda en realistisk vårdmiljö att träna i.

– De får en uppfräschning och så är det en del nya moment som just handlar om IVA-patienterna. Sköterskorna tycker det är väldigt bra att de får möjlighet att komma hit och känner sig lite tryggare efteråt, säger Karin Rehnström, ansvarig på KLC.”

Texten ovan är hämtad från en nyhet som vi publicerade i fredags. Det är svårt att sätta ord på hur det känns när man tar del av detta. Man kan nästan ta på känslorna, känna det mod som dessa sjuksköterskor utstrålar och det allvar de står inför. Vi bidrar med kunskap som gör att sjuksköterskorna i vården kan klara sin vardag lite bättre och känna sig något tryggare. Det känns stort och fantastisk bra. Snart är det sköterskor från Skövde sjukhus på väg in till oss för att göra samma sak.

Titta gärna också på den fina filmen som fångade några av de sjuksköterskor som var där.

#tillsammansmotcorona

Be the First to comment.