Medarbetare, Studenter, Utbildning

Det kom ett brev…

Som rektor får man många brev och meddelanden. När de kommer från studenterna handlar det ofta om problem som uppstått och som man vill ha löst. Enstaka för att ge beröm eller för att säga TACK för en bra utbildning. Det är högt och lågt. Men ibland får man brev som sticker ut och som berör. Så till exempel när jag fick ett mail från Filip som var osäker på om det skulle finnas ett examensfirande. Han studerade inte på Högskolan Väst men skrev att hans flickvän Frida gör och att hon upplevt den senaste tiden som väldigt påfrestande och att hon verkligen hade sett fram emot ett examensfirande. Han undrade om jag kunde spela in en hälsning till henne som han skulle kunna visa upp på ett privat examensfirande.

Det mailet fick mig verkligen att tänka till. Att examenshögtiden betyder så mycket för våra studenter, särskilt i dess COVID-19 -tider! Jag berättade detta för mina kollegor på kommunikationsavdelningen och vi bestämde oss för att göra det lilla extra – att ge allt för att göra en examenstillställning så bra som möjligt, fast på distans! Vi till och med bildade spontant en kör där 28 personer i personalen deltog för att genom skönsång hylla våra studenter. Vi ville göra något speciellt och personligt! (Jag vill understryka ordet SKÖN-sång – så bra det blev!)

Så tack, Filip, för ditt mail! GRATTIS, Frida och alla andra som nu fick fira sina examen på det här sättet. Hoppas ni njöt av stunden och, inte minst, vår hyllningssång. LYCKA TILL!

Be the First to comment.