Arbetsintegrerat lärande, AIL, Samhällsaktör, Samverkan, Studenter, Utbildning

Äntligen terminsstart!

Det kändes härligt att komma till campus igår och att äntligen se studenter på plats igen. Förväntansfulla, nyfikna, kanske lite nervösa – och alla börjar de en ny resa i sina liv. Det är häftigt att få leda en verksamhet som är med och formar framtiden för så många människor. Denna terminen börjar 2 200 personer en längre utbildning hos oss. En utbildning som för många innebär ett vägval i livet som för alltid kommer att förändra dem.

Men vi är inte ensamma om att forma deras resa. Som AIL-högskola gör vi det tillsammans med andra utanför högskolan och studenterna kommer på olika sätt i kontakt med arbetslivet under studietiden. Många flyttar till Trollhättan, kanske till sitt första egna boende. Att de trivs i staden är minst lika viktigt som att studierna fungerar. Likaså arbetar vi nära Studentkåren som gör ett fantastiskt arbete bland annat med att få studenterna att känna sig välkomna och skapa sociala sammanhang för alla.

För att visa vikten av alla parters inblandning och att studenterna är viktiga för oss alla har vi därför gjort en gemensam HVälkomsthälsning med Trollhättans Stad och Studentkåren i nedanstående film.

Hoppas att ni gillar den!

Be the First to comment.