Samhällsaktör, Samverkan, Studenter

Trollhättan levererar – igen!

Häromdagen kom Sveriges förenade studentkårers årliga bostadsrapport. Den belyser bostadssituationen för landets studenter. Vissa studentstäder får rött ljus vilket betyder att i dessa städer står många utan bostad när terminen börjar och det tar mer än en termin att få bostad. Vissa städer får gult ljus vilket innebär att studenterna får bostad inom en termin. En tredje grupp får grönt ljus, vilket innebär att studenten har bostad vid terminsstart.

I Trollhättan kan vi glädjas! Vi tillhör en av de städer som får grönt ljus. För vår del innebär det att studenter är garanterade en bostad inom 30 dagar, om studenten sedan innan bor mer än 30 minuter bort med kollektivtrafik. I Trollhättan finns boenden såväl mitt i stan som lite utanför stadskärnan.

Studenters svåra bostadssituation är väldokumenterad. Att Trollhättan lyckas infria sitt bostadsgarantilöfte är en avgörande faktor för att vi ska kunna växa och vara attraktiva som högskola. Högskolan har ett högt söktryck och har de senaste åren ökat antalet studenter. Trots detta lyckas Trollhättan infria sitt löfte år efter år. Det känns bra att veta att de ger bostadsfrågan för våra studenter högsta prioritet. Det är avgörande också för vår argumentation till regeringen om att vi vill utöka antalet platser för att kunna ta emot än fler studenter som står på kö till oss. Att vi kan visa att Trollhättan levererar – tillsammans – är en förutsättning.

Så TACK Trollhättan och ni kommunala och privata aktörer för att ni värnar våra studenter och ser till att hålla ert löfte – i år igen!

Till rapporten för den som vill läsa mer

Be the First to comment.