Övrigt, Samhällsaktör, Samverkan

Vi knyter band!

I morse hade jag äran att vara med på invigningen av den nya passagen ”TROLLPORTEN” i Odenhuset. Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund fick jag knyta upp rosetten till den nya entrén. Fastighetsägaren Hemberg ser det som en symbolhandling att öppna Odenhuset mot Högskolan Väst och centrum för att skapa en inbjudande entré till affärscentret med sina butiker. Högskolans studenter och lärare skall känna sig välkomna in.

Här drar vi i rosetten tillsammans och inviger TROLLPORTEN, Paul Åkerlund och jag. Foto: Odenhuset

Jag kände mig således hedrad över att får vara delaktig i invigningen och är glad över att se hur kommunen, fastighetsägare, högskolan och många andra aktörer tänker utifrån stadens perspektiv och samverkar för att bygga och utveckla Trollhättan till en attraktiv stad. Namnet ”Trollporten” vann omröstningen som TTELA arrangerade på sin hemsida.

Jag önskar Odenhuset lycka till och hoppas att många hittar en ny väg in till Odenhuset och stan. Bland annat så finns det en väldigt fin vägg med trollflickan och en målad karta över Trollhättan i passagen samtidigt som mönstret på fasaden är ett visuellt mönster som kan påminna oss om vattnet som rinner i Trollhättans kanal. Kartan avslöjar också lite idéer om den framtida vidareutvecklingen av Odenhuset.

Även om jag symboliskt knöt upp rosetten vid invigningen ser jag det snarare som tvärtom – att vi genom detta knyter banden än starkare mellan oss, samhället och staden!

Be the First to comment.