Övrigt, Samhällsaktör, Studenter

Fredagen den 30 oktober – inför Allhelgonahelgen

Idag för 22 år sedan vaknade vi eller väcktes vi mitt i natten till en grym och ofattbar 30 oktober. Jag tänker även idag på alla dem som förlorade anhöriga, vänner och skolkamrater i den fruktansvärda diskoteksbranden i Göteborg, och på de överlevande som bär på svåra brännskador och trauman. Några av dem är dagligen presenterade på Elisabeth Ohlson Wallins bilder som hänger på högskolans Kliniska Lärandecentrum på femte våningen.

Som 1998 så är även i år den 30 oktober en fredag. Högskolan Västs utökade ledningsgrupp (”HLG distansläge”) hade idag ett extrainsatt möte för att samråda med utgångspunkt i det förvärrade Covid-19 – läget i Västra Götaland. Samtidigt kontaktades högskolan av Smittskydd Västra Götaland på grund av ett konstaterat fall av Covid-19 bland deltagarna på högskoleprovet som genomfördes i söndags. Högskolan agerade omedelbart och kontaktade alla som vistats i samma lokal med den personen.

Vi gick idag ut med en förnyad information till studenterna om vad som gäller under kommande tentamensvecka. Sammanfattningsvis: studenterna har vårt ord på att vi på Högskolan Väst gör allt för att hjälpa alla de som missar tentamenstillfällen för att de inte får, skall eller bör vara i en tentalokal i dessa Covid-19 – tider. Det var orden ”ansvar” och ”generositet” som förekom som mest på vårt möte i morse. Jag är stolt över att få leda vår ledningsgrupp!

Men oavsett vilka regler, rekommendationer och löften vi eller andra myndigheter än må uttala – vi får påminna oss om att allt börjar och slutar med att vi alla tar personligt ansvar. Att vi måste värna om varandra och hjälpas åt, visa förståelse och ha tålamod. Det är vi som bär ansvaret om andra människor blir sjuka eller inte, kanske till och med dör. Vi är varandras öden! Det är en oerhört existentiell insikt en dag som denna!

Ta hand om er!

Be the First to comment.