Medarbetare, Övrigt

Vi behöver annorlunda superhjältar!

”Bara annorlunda människor förändrar världen, ingen som är normal har någonsin förändrat ett skit.”

Så står det på sidan 109 i Fredrik Backmans bok ”Mormor hälsar och säger förlåt” – en riktigt bra bok full av träffsäkra och tankeväckande formuleringar.

Och visst är det så! Även om det ibland är jobbigt att vara annorlunda. Inte minst för de andra … Men även för en själv. Och det krävs mod och kraft för att förändra världen, i synnerhet under en pågående pandemi. Men då är det extra viktigt att göra det!

För mig är alla högskolans anställda superhjältar som håller ut och ger allt för att våra studenter och doktorander ska kunna fortsätta sina studier och examineras i dessa Covid-19 – tider! De utvecklar och testar nya arbetssätt för att sköta undervisning, forskning, kommunikation, examina, disputationer och ge stöd av olika sorter.

De gör detta för att de är superhjältar med superkrafter. Och för att de är annorlunda. ”För alla superhjältar är annorlunda. Och om superkrafter var normala så hade alla haft dem”, heter det i samma bok (s. 8).

Högskolan Väst har nu i 30 år varit en annorlunda högskola, fylld av superhjältar med superkrafter. En annorlunda högskola som gör mig stolt över att vara rektor för. Det ska vi fortsätta att vara för att tillsammans med våra studenter och partners skapa ny kunskap som ger oss alla kraft att skapa en hållbar värld och framtid.

Världen behöver annorlunda superhjältar! Vi alla behöver annorlunda superhjältar. Tydligen verkar i synnerhet sjuåringar förtjäna dem: ”För alla sjuåringar förtjänar superhjältar. Och den som inte håller med om det är faktiskt helt dum i huvudet.” (s. 448)

Be the First to comment.