Medarbetare, Övrigt

Kunskapens äpple

Eller: ett av många svar på frågan: ”vad FAN får vi för pengarna?”

På Högskolan Väst har vi ett enastående bra bibliotek med fantastisk personal. Vart man än kommer i verksamheten och vem man än frågar bland personal och studenter – alltid får man höra samma sak: de är så duktiga, hjälpsamma och trevliga.

Biblioteket håller öppet i Covid-19 – tider, tillsammans med bibliotekschefen Hanna anser vi att det är bättre att det finns möjlighet till att biblioteksanvändare kan nyttja lokalerna hela dagen, istället för att t ex trängas under en koncentrerad öppettid på två timmar per dag.

Jag tog en liten titt på biblioteket idag och såg studenterna sitta i smågrupper och läsa och plugga tillsammans. Jag förstår att lokalerna är uppskattade och välanvända och att man verkligen vill vara där som student och medarbetare.

När jag passerar äpple-konstverket ser jag det som en symbol för en plats där det gnags rejält på all visdom och kunskap vi kan komma åt. På sätt och vis ger det ett svar på en fråga i en boktitel jag ser i hyllan för nyinförskaffade böcker: ”Kris i forskningsfrågan – eller: vad FAN för vi för pengarna?” (Hanne Kjöller).

Tittar även på glasmontern med böcker och läsförslag till ämnet ”Jul” och sen, inte minst: ”TreeSearch” – fyndigt! Ett träd med nya artiklar där biblioteket uppmärksammar studenter som skrivit eller varit med om att publicera.

Jag passerar också anslagstavlan för pågående disputationer.

Tack biblioteket för att ni gör det uppskattade jobb ni gör! Och att ni ger oss ett tydligt och väl strukturerat svar på frågan ”vad FAN får vi för pengarna?”.

Be the First to comment.