Arbetsintegrerat lärande, AIL, Övrigt, Samhällsaktör, Studenter

Därför att vi är ”game changers”!

Är det något som karaktäriserar Högskolan Väst så är det viljan att göra skillnad. I Trollhättan, Västra Götaland, Sverige och världen. Att vara rektor för en högskola som har samhällsförbättring som ledstjärna är verkligen en förmån.

Ett exempel på detta är projektet Näktergalen. Projektet bygger på att studenter på högskolan blir mentorer åt grundskoleelever. Under ett antal månader gör mentor och adept roliga saker tillsammans. Spelar spel, bakar, går på bio, bowlar och har många samtal…ja, allt möjligt. Tyvärr har många aktiviteter pausats på grund av pandemin, men jag vet att mentorer och adepter trots det hittar sätt att umgås.

Målsättningen är att adepterna ska peppas, stimuleras och utmanas. De introduceras till högre studier och vuxenlivet på ett personligt och avslappnat sätt. Samtidigt får mentorerna i projektet väldigt mycket tillbaka. De får träna på ledarskap och problemlösning. De får inblick i en annan människas verklighet och bidrar till att göra avtryck i hens liv. Vilken grej!

Nu är rekryteringen av nya mentorer igång och högskolan söker efter studenter som är villiga att delta i denna unika satsning. Är man nyfiken så kan man kika in på högskolans Instagramkonto där en mentor denna vecka berättat mer om sin vardag. Man hittar också mer information på Näktergalens studentsidor. Jag vill be alla er kollegor att informera studenterna om denna möjlighet.

Jag är säker på att vi kommer att få många mentorer. För Högskolan Väst är en högskola för ”game changers”!

Be the First to comment.