Övrigt, Samhällsaktör

Mitt förslag om en bottenhögskola för alla skapar reaktioner

”Alla människor borde vara en del av högre utbildning någon gång under sin livstid. Nu är det dags att ta fasta på Fridtjuv Bergs idé om en bottenskola för alla och låta den gälla även för högre utbildning, skriver Martin Hellström, rektor för Högskolan Väst.”

Bild från GP, lördag 20 mars.

Så börjar debattartikeln En bottenhögskola för alla i lördagens Göteborgs-Posten. Här lyfter jag fram Fridtjuv Berg – folkskollärare, liberal riksdagspolitiker, minister och samhällsdebattör som med sin idé om en ”bottenskola” lade grunden till dagens grundskola. Ordet ”bottenskola” låter aningen komiskt i dag, men bakom det ligger en för sin tid radikal tanke. Jag menar att det är dags att ta fasta på hans vision i högskolans värld.

Här kan du läsa när jag utvecklar idén om en bottenhögskola

Ulf Dalnäs som modererar Högskoleläckan (en grupp på Facebook som tycker och tänker kring sådant som rör högskolesektorn) delade min artikel vilket resulterade i en ganska stor mängd kommentarer. Roligt och intressant att läsa och känns bra att föra in detta resonemang i diskussionen!

Till Högskoleläckan

Be the First to comment.