Forskning, Medarbetare, Övrigt, Samhällsaktör

Vår forskningskommunikation i blickfånget!

I veckan gick en nationell konferens om kommunikation av stapeln, Forum för forskningskommunikation. Konferensen arrangeras inom ramen för Vetenskapsfestivalen i Göteborg och lockade hela 800 deltagare. Där uppmärksammades flera insatser om forskningskommunikation. Fyra av dessa insatser hade en högskola eller universitet som avsändare, varav två kom från Högskolan Väst.

Det var dels vårt digitala magasin Västpunkt och dels vår utveckling av en AI-influencer som uppmärksammades som bra exempel. Jag tycker att det är både hedrande och glädjande att en högskola som Högskolan Väst kan göra skillnad vad gäller just forskningskommunikation.

Jag vill passa på att både gratulera och tacka alla dem som jobbat och jobbar med dessa två insatser. Men även för alla oräkneliga övriga insatser som alla våra kommunikatörer gör för att synliggöra Högskolan Västs verksamhet.

Inte nog med detta – jag vill också uppmärksamma högskolans samverkansstrateg Lena Lindhé som var en del i programinnehållet. Hon pratade på temat Community engagement and the role of universities, vilket uppmärksammades positivt i sociala medier.

Så tack alla för era insatser! Ni gör skillnad!

Här hittar du alla de initiativ som uppmärksammades i Dela med dig utmärkelsen, i form av 1-minutsfilmer.

Be the First to comment.