Övrigt, Samhällsaktör, Studenter

Hur är det att vara vuxen?

Nu har det snart gått två terminer sedan projektet ”Näktergalen” startade i Trollhättan. Tittar man på denna korta film (2 min) får man en liten glimt av vad det handlar om och vilken stor betydelse det har för barnen på Kronan-skolan, och för de studenter som verkar som mentorer i projektet. Och med detta även vilken stor betydelse projektet har för samhället i stort.

En av våra mentorer berättar att hon fick frågan om hur det är att vara vuxen? Jag kan förställa mig vilka utmaningar det innebär att bemöta barnens alla frågor. I filmen framgår också att ett av barnen blev tårögd av att äta en hamburgare. Det är för många svårt att greppa att det finns barn i vår närhet som inte har ätit med sin familj på en hamburgerrestaurang. För att de knappt ha lämnat sin stadsdel Kronogården och för att familjen inte har råd.

Tack alla som jobbar med och i projektet. Ni är sannerligen game changers!

Be the First to comment.