Studenter, Utbildning

Underbart möte i hissen

Idag åkte jag hiss. När dörren öppnades står det en student i hissen som också vill åka uppåt.

“Hej!”

“Hej! Är du rektorn? Rektor för hela stället?” frågar han glatt.

“Ja, det är jag!” svarar jag. “Vad läser du?” undrar jag.

“IPPE-programmet. Jag ska bli statsminister!”

“Strålande!” utropar jag. “Vad heter du?”

”Mohammed.”

”Lycka till, Mohammed!”

Jag vet inte hur glad man kan bli över dessa små möten med glada, ambitiösa studenter. Att möta en student som vill bli statsminister. En dag som denna då Olaf Scholz blivit förbundskansler i Tyskland. Olaf, som enligt sin pappa redan som 12-åring lär ha sagt till sin far att han just ville bli det.

Du gjorde min dag, Mohammed! Jag önskar dig all lycka. Och glöm inte: våra studenter kan precis vad de vill!

Be the First to comment.