Arbetsintegrerat lärande, AIL, Övrigt, Samhällsaktör, Samverkan

En klockren gåva!

”Diversitas ditat”. Mångfald berikar. Det är namnet på det konstverk som nyligen donerades till högskolan av konstnärerna Benny ”Boll” Lars­son och Fred Lindberg, med Jörgen Stigh som projektledare. Benny och Fred är väldigt olika i sitt konstnärskap men målade tavlan tillsammans på två dagar inom ramen för ett projekt, med Jörgen som projektledare. De utforskade sin konstnärliga samverkan genom målandet av denna tavla som alltså heter ”Diversitas ditat” – Mångfald berikar. Med tanke på tavlan, dess titel och hur den kom till hade ingen tavla kunnat passa bättre till vår högskola och våra visioner än just denna. Och jag är glad och stolt över den stora generositet som finns i Trollhättan mot högskolan och som kommer till uttryck i denna donation.

Jag tänker ofta på mångfalden på Högskolan Väst. Hur vi alla tillsammans bidrar till att bygga högklassig utbildning och forskning. Hur vi alla är olika men kämpar mot samma mål: en högskola som vill förändra och förbättra.  Jag är helt övertygad om att det är vår mångfald av erfarenheter och bakgrunder som gör att vi nu kan lägga ännu ett framgångsrikt år bakom oss. Julen närmar sig och jag hoppas att du kan lägga arbetet åt sidan för en stund. Vila. Ta hand om dig själv, nära och kära. Jag önskar dig en god jul och ett gott nytt år. Jag ser redan fram emot vad vi kan göra tillsammans under 2022!

P.S. Om du inte sett tavlan ta gärna en titt, den hänger i B-huset. (Lägg märke till killen med ”doktorshatten” i vänstra hörnet …)

Be the First to comment.