Arbetsintegrerat lärande, AIL, Forskning, Medarbetare, Övrigt, Utbildning

Vilken start!

För ett par veckor sedan klev jag in i rollen som tillförordnad rektor. Lite annorlunda än mitt ordinarie jobb som prorektor är det, men egentligen inga större förändringar. Tillförordnad prorektor är nu Bibbi Ringsby Jansson och hon tar över en del av mina ordinarie uppgifter. Bland annat gäller det ansvaret för arbetet med hållbar utveckling, övergripande frågor om utbildning med utbudsplanering och uppgifter rörande samverkan.

Det händer mycket på högskolan. Den första veckan i min nya roll hade jag glädjen att vara med då nio av våra utbildningsprogram AIL-certifierades. En fin ceremoni som också gav lite inblick i arbetet med och betydelsen av certifieringen. Det rapporteras som positivt och väl värt ansträngningarna att utveckla sitt utbildningsprogram rörande AIL. Skönt att höra för mig som brinner för AIL och deltagit direkt i eller arbetat för att underlätta utvecklingen av vår AIL-profils alla dimensioner. Men som med mycket annat så finns det också effekter som man kanske inte direkt kunde förutse. En sådan är att flera med kraft poängterar att det varit så givande att träffa andra utbildningsprogram med potential till samverkan över ämnes- och områdesgränser.

Diplomutdelning för alla de nio program som AIL-certifierades häromveckan.

Samma dag hade jag också nöjet att överlämna doktorshatt och diplom till vår hedersdoktor Dr Maureen Drysdale, doktor i psykologi och professor vid University of Waterloo och St. Jerome University i Kanada. Hon utsågs 2020 för sina insatser inom AIL men på grund av pandemin har hon inte haft möjlighet att komma tidigare. Nu var hon här och deltog i LINA-veckan och då passade vi på att uppmärksamma henne. Våra hedersdoktorer är inte bara viktiga ambassadörer för oss utan bidrar i allra högsta grad till högskolans utveckling. De tillhör våra närmsta vänner och vänner ska man vara rädd om.

Hedersdoktor Maureen Drysdale fick äntligen ta på sig doktorshatten.

Nu ser jag fram emot kommande Akademiska högtid den 11 november där bland annat två nya hedersdoktorer kommer att promoveras. Högtiden är en av höjdpunkterna i år – festligt, högtidligt och roligt! En dag då man blir extra stolt över att var en del av Högskolan Väst!

Be the First to comment.