Medarbetare

Ska det bli skönt?

Sista september förra året slutade Martin Hellström hos oss för att bli rektor vid Mälardalens universitet. Från första oktober blev jag tillförordnad rektor. Bibbi Ringsby Jansson utsågs till tillförordnad prorektor. Vi har i skrivande stund fortfarande våra tillfälliga uppdrag, men snart blir det en annan ordning. Första augusti tillträder Mats Jägstam på rektorsposten och jag går tillbaka till prorektorsrollen. Bibbi behåller sitt ledningsuppdrag till sista augusti.

Senaste tiden har jag återkommande fått frågan: – Ska det bli skönt nu när Mats kommer och tar över rektorskapet?

Vadå skönt? Tänker jag då. Det är ändå rätt gott att vara rektor, om än bara tillförordnad, vid en högskola som vår. Massor av medarbetare som med liv och lust bidrar till vårt viktiga samhällsuppdrag att utbilda, forska i ömsesidig samverkan med andra. Som försvarar principen om alla människors lika värde där demokrati och mångfald bidrar till social välfärd, rättvisa och hållbar samhällsutveckling. På en högskola som genom vårt gemensamma ansvarstagande utmärks av akademisk frihet, kvalitet, integritet och hederlighet.

Fast bra blir det ändå att det kommer en rektor utan förledet tillförordnad och som har ett mandat att vara i rollen under minst sex år. Med det ser jag fram emot att till hösten arbeta med Mats som blir högskolans femte rektor.

Men först tar du och jag en välförtjänt semester.  Go sommar! 

Be the First to comment.