Medarbetare, Samhällsaktör, Samverkan

Det är nära till skratt här

Efter ett par veckor på rektorsposten får jag då och då frågan hur det känns i min nya roll. Svaret är: det känns helt fantastiskt! Jag är jätteglad och laddad med energi för att tillsammans fortsätta bygga det här lärosätet och samhället.

Jag har fått en jättebra introduktion av mina kollegor så jag får bättre och bättre förståelse för verksamheten. Men det är klart att det kommer att ta lång tid för mig att lära känna alla kollegor, högskolan och våra samverkanspartners.

Jag upplever en ordning och reda som jag naturligtvis uppskattar. Men det allra viktigaste är alla de kollegor jag hittills mött som har varit helt fantastiska. Det finns mycket glädje och nära till skratt här och det är positivt med människor som har den energin. Det smittar av sig.

På frågan varför jag vill ta mig an det här uppdraget så handlar det om att jag vill vara med och skapa samhällsnytta – att få vara med och påverka vårt framtida samhälle. Det är få arbeten man kan ha där man kan göra så fantastisk stor samhällsnytta, också över lång tid. På högskolan utbildar vi framtidens yrkeskategorier och framtidens kollegor ute i landet och den påverkan som vi har är jättestor. Och jag tror att det är viktigare än någonsin nu att säkerställa att vi gör det på ett ansvarsfullt sätt så att vi får det samhälle som vi verkligen vill ha.

Jag har provat en hel del olika arbeten och roller i mitt liv men har alltid stormtrivts inom akademin så det känns härligt att vara tillbaka. Just nu vill jag inte vara någon annanstans – jag lever min dröm!

Ser fram emot att träffa er alla och fortsätta byggandet tillsammans! Vi ses!

Be the First to comment.